Elfmerenrace

Onder een dikke deken van mist klonk in alle vroegte vlak voor de haven van Elahuizen het startsignaal voor de elfmerenrace. Deze race wordt eens in de twee jaar gevaren tussen Zeilschool Allemansend en Zeilschool ’t Stekelbaarsje. ’t Stekelbaarsje heeft de beker driemaal op rij gewonnen, maar de laatste keer bleek Allemansend toch net iets te sterk waardoor de wisselbeker afgelopen twee jaar niet op ’t Stekelbaarsje stond. De elfmerenrace is niet zomaar een race. Van Elahuizen naar Heeg, IJlst, Sneek, Langweer, Tjeukemeer, Follega, Sloten, Balk weer naar Elahuizen. Van onze zeilschool deden er maar liefst 7 teams mee. Zeilen, jagen, bomen, peddelen en zelfs zwemmen. Alles werd uit de kast gehaald om deze wedstrijd te winnen. Hoewel sommige teams wel heel bijzondere vangsten deden (een ringslang gevangen!) kon niet voorkomen worden dat Allemansend met de eer en beker naar huis ging.

Van harte gefeliciteerd! Maar…. het eerste weekend van 2017…. wie weet komt de beker dan weer naar ’t Stekelbaarsje