Familie activiteiten

U bent op zoek naar unieke invulling van een familiedag of familieweekend. Bij ’t Stekelbaarsje bent u aan het juiste adres ‘eens iets anders’. Beleef een onvergetelijke dag of weekend aan en op het water.

Familiedag in Friesland

Dit was een familieweekend dat anders was dan alle andere jaren. Alleen de accommodatie al heeft zoveel sfeer en gezelligheid, een feest voor elke familie!

Een familieweekend of familie dag is vaak best nog lastig te organiseren. Het moet leuk zijn voor kinderen, jongeren, volwassenen en ook voor ouderen. Onze accommodatie heeft het allemaal. Voor de kinderen genoeg ruimte en een enorme speelzolder met verkleedkleren, voor de jongeren een bar, wifi, beamer en eigen disco, voor de ouderen een gemeenschappelijke ruimte met waanzinnig veel sfeer. Voor de muzikale mensen is er een prachtige piano waar naar hartenlust op gespeeld kan worden. De accommodatie heeft een grote keuken waarbij men met elkaar heerlijke gerechten kan maken. Indien gewenst kunnen wij ook zorgen voor een geheel verzorgde maaltijd/lunch/ontbijt.

Mogelijkheden familieweekend

De accommodatie heeft 12 polyvalken, motorbootjes, rondvaartboot, speedboot etc. Qua watersport is er ontzettend veel mogelijk. Zeilen, kanovaren, of op een waterfiets rondvaren. Geen zin om op het water te zijn? Stap dan op de solex of rijd in een oude DAF door het mooie Friese landschap. Een kwartiertje bij ons vandaan bevinden zich bossen en prachtige natuurgebieden om te fietsen of wandelen. Geen zin om de fiets mee te nemen? Geen enkel probleem, daar zorgen wij graag voor net als een goed gevulde picknickmand. Liever uitwaaien? Vaar met een stoere rubberboot naar een eiland om daar tegen andere familieleden te lasergamen (dit kan ook op de locatie zelf).

Familieweekend met een Fries karakter

Onze accommodatie ligt tussen de weilanden en de Fluessen. Wilt u toch iets mee krijgen van typische Friese activiteiten? Kom dan Fierljeppen. Na een korte uitleg beginnen we bij een smalle sloot die steeds iets breder wordt. Wie haalt de overkant met droge voeten? Liever het water op? Ook dat kan aan boord van een Skutsje. In Elahuizen stapt u aan boord waarna u zelf kunt sturen, zeilen hijsen, zwaarden bedienen etc. Of… gezellig bijkletsen. Op het eiland (of bij de accommodatie) is het mogelijk om zelf paling te roken en deze daarna op te eten. Wedden dat het de meest lekkere palingen zijn die u ooit geproefd heeft? Voor de mensen die van terrasjes houden is Sneek fantastisch. Naast allerlei terrasjes bevindt zich hier ook het Fries Scheepsvaart museum en Weduwe Joustra Beerenburg waar u een rondleiding en proeverij kan doen.

Sportief met de hele familie. Volg dan een Kaatsclinic. Onder leiding van Simon Minnesma (De Kaatsgoeroe van Friesland) leert u snel hoe dit spel werkt om vervolgens als een echte professional tegen elkaar te kaatsen.

Familieweekend in de winterperiode

Tijdens de winterperiode is er ook van alles te doen. De natuur is prachtig. De sfeervolle Friese elfsteden zitten vol bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Schaatsmuseum. Hier is alles te vinden over de Elfstedentochten. Ga met de stadsomroeper door het kleinste stadje van Nederland of ga naar Sneek voor een rondleiding en proeverij bij Weduwe Joustra Beerenburg.

 

Familiedag of weekend organiseren

Neem vrijblijvend contact op!