Jordi

 

Als cursist heb ik 8 jaar op Zeilschool ‘t Stekelbaarsje rondgelopen. Ik ben begonnen in de Optimist en uiteindelijk ben ik veel diploma’s gaan halen in een Valk. Wat mij altijd op ‘t Stekelbaarsje gehouden heeft, is de betrokkenheid van de instructeurs. Omdat het een kleine zeilschool is van +/- 50 cursisten per week, leer je de instructeurs en je mede cursisten goed kennen. De instructeurs halen elke dag weer alles uit de kast om de kinderen een ongelofelijk toffe zeilweek te bezorgen. Niets is te gek en elk jaar zijn er weer nieuwe thema’s, spellen, presentaties of bouwwerken. De instructeurs met wie je overdag vaart, geven in de avond ook presentaties en doen mee met activiteiten waardoor je een goede klik krijgt met elkaar. Elke week op ‘t Stekelbaarsje is anders en als je aan het begin van een week aankomt, is het altijd weer een verassing wat het thema is en wat voor mooie creaties er nu weer zijn gemaakt.

Het leuke aan het zeilen vond ik dat de instructeurs altijd in hun achterhoofd hebben dat zeilen leuk moet zijn. Zeilen wordt, vooral bij kinderen, aangeleerd op een speelse manier. Zo blijven kinderen het zeilen leuk vinden en hebben ze ook nog een fantastische dag op het water.

Ondertussen ben ik al 5 jaar met veel plezier instructeur met nog vele jaren te gaan. Het leuke als instructeur is dat je al je creativiteit kan uiten in een week. Ook omdat je elke dag met de kinderen zeilt, heb je super goed contact met de kids wat natuurlijk heel leuk is. Het leren zeilen aan kinderen is natuurlijk één van de leukste dingen van het instructeur zijn. De hele dag op het water zitten om er een zo’n leuk en leerzaam mogelijk dag van te maken. Elke dag probeer je te bedenken hoe je het nou nog leuker en leerzamer kan maken, dit houdt je constant bezig waardoor je ook elke week weer een stukje beter wordt! Als laatste hebben we een fantastisch instructeurs team wat creatief is en goed op elkaar kan inspelen. Zo sta je er nooit alleen voor en maak je altijd met elkaar een super mooi zeilkamp!

Jordi

 

Zeg, kom jij ook deze zomer?

Boek dan hier jouw schoolkamp!