Lotte

Wat doet de zeilschool met mij?

Als ik aan de zeilschool denk, dan denk ik aan zoveel lachen dat je buikpijn hebt aan het eind van de week, je stem kwijt zijn van alle liedjes die je zingt, kamperen, zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen, zon, ontzettend veel gezelligheid en bovenal natuurlijk heel erg veel zeilen.

Ik kom al vanaf mijn 9e op de zeilschool, inmiddels dus zo’n 8 jaar en er is nog nooit een moment geweest dat ik heb gedacht, misschien had ik dit jaar beter niet kunnen gaan.

Het is heel vreemd als ik voor mezelf probeer te beschrijven wat de zeilschool met me doet. Ik denk dat ik op de zeilschool een tweede ‘ik’ heb ontdekt. Je zit in zo’n andere sfeer en omgeving, je kent bijna niemand, en je voelt je helemaal vrij doordat je tijdens het zeilkamp de mogelijkheid ervaart om volledig jezelf te zijn. En juist omdat de zeilschool zo’n andere plek is dan het dagelijks leven, ben jijzelf ook anders.

Natuurlijk heb je niet alleen heel veel lol op de zeilschool, je bent vooral heel erg veel aan het zeilen, want zodra het kan, ga je zo snel mogelijk het water op. Niet alleen in de boot leer je super veel, maar ook ’s avonds tijdens de theorie leer je heel veel over hoe de wind op de zeilboot werkt, de zeilregels, hoe je het beste kunt zeilen en nog veel meer.

Maar dat is nog niet alles. Vrijdagavond is namelijk de BONTE AVOND. De leukste avond van de hele week, met als einde een enorm knalfeest!

Kortom een week op de zeilschool is een week waarin je ontzettend veel leert, lol hebt, fantastische dingen doet en helemaal jezelf kan zijn!

Lotte

Zeg, kom jij ook deze zomer?

Boek dan hier jouw schoolkamp!