Roos

10 Jaar zeilkampen bij ‘t Stekelbaarsje

Ik kom mijn hele leven al in Elahuizen. Mijn ouders hebben een zomerhuisje op de camping naast ‘t Stekelbaarsje. Toen ik zes was ben ik begonnen met zeilen, ik begon in een Optimist. De eerste keren vond ik het helemaal niet leuk, mijn vader heeft mij nog eens huilend uit de boot gehaald. Een jaar later mocht ik een paar dagjes mee met Het Stekelbaarsje. Ik was nog heel jong, maar dat was geen probleem. Ik leerde zeilen met heel veel andere kinderen van mijn leeftijd en de sfeer was altijd heel gezellig. Het voelde meteen aan als een soort tweede thuis en een tweede familie.

Ik ben nu tien jaar ouder en ben nooit meer weg gegaan. Nadat ik één jaar Optimist heb gedaan ben ik overgestapt op de Zwaardboten. Toen ik begon met Zwaardboot zeilen had ‘t Stekelbaarsje alleen nog pico’s, maar dat is al snel veranderd. Er zijn heel veel verschillende zwaardboten bijgekomen en ik heb in allemaal gezeild. Eén van de leuke dingen aan het Stekelbaarsje is dat ze zoveel verschillende boten hebben en dat je gedurende de week ook een andere zwaardboot kan proberen.

Er wordt heel veel gezeild in een week. Ook als het hard waait, dat vind ik het leukst. Hoe hard het ook waait, het is altijd veilig omdat de instructeurs altijd in de buurt zijn. Als het niet waait, gaan we toch het water op. We gaan dan zwemmen, spelletjes op het eiland doen, en soms gaan we zelfs op de banaan achter de boot. De avondspellen van het Stekelbaarsje zijn wereldberoemd, elke avond is compleet anders. In de oudere week gaan we naar de disco in Heeg, maar ook op zeilschool is er elke avond een feestje. Je weet nooit wat er gaat gebeuren in een week op het Stekelbaarsje, dat begint al meteen als je aankomt. Elke week heeft een super leuk thema zoals omgekeerde wereld, revoluties of olympische spelen.

Als ik nooit naar het Stekelbaarsje zou zijn gegaan zou ik nooit hebben geweten hoe leuk zeilen is. Het Stekelbaarsje heeft me dat laten zien en zeilen is nu één van de leukste dingen in mijn leven. Maar het Stekelbaarsje is niet alleen zeilen, ook alles wat daarom heen gebeurt. De instructeurs doen er alles om de cursisten een fantastische week te geven die voorbij is voordat je het weet.

Roos

Roos 2

Ga jij ook DE vakantie van je leven meemaken?

Boek hier HET zeilkamp van je leven.