Wat is het beleid ten aanzien van mobiele telefoons?

Tijdens de jongerenweken t/m 14 jaar is een mobiele telefoon niet nodig. Mocht uw kind deze wel mee willen nemen, dan wordt deze aan het begin van de week ingeleverd. Elke dag kan uw kind de telefoon ophalen om na het zeilen en voor de theorieles even te bellen. Daarna wordt de telefoon weer ingeleverd. Kinderen in de weken van 14 t/m 18 jaar mogen hun mobiel bij zich houden. Tijdens de activiteiten willen we geen mobiele telefoons.

Hoe blijf ik tijdens de zeilweek op de hoogte?

U kunt toegevoegd worden aan een Whatsapp groep voor ouders. Elke dag verschijnen er foto’s, updates en versagen in deze app. Via Facebook en instagram verschijnen in de loop naar de zeilweken toe, allerlei updates en acties.

Hard gaan zeilkamp

Kan ik een linnenpakket huren voor het zeilkamp

Zeker! U kunt bij de aanmelding van het zeilkamp aangeven of u een linnenpakket wenst. Een linnenpakket bestaat uit: onderlaken, dekbed, dekbed overtrek en kussensloop. Een kussen is aanwezig op de zeilschool. Een linnenpakket kost € 16,- Heeft u uw kind al opgegeven zonder linnenpakket maar wenst u er toch een? Geen probleem. Bij aankomst kunt u dit alsnog regelen of via dit contactformulier.

Hoe laat begint en eindigt het zeilkamp?

De zeilkampen beginnen altijd op zondag om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. Op zaterdag zijn je ouders vanaf 11.30 van harte welkom. Om 12.00 gaan we (als het weer het toelaat) met alle ouders op twee grote boten het meer op. Hier kunnen ze zien wat je deze week allemaal geleerd hebt en ze kunnen de fantastische foto’s maken. Na het admiraalzeilen volgt de diploma uitreiking. Indien je ouders je ouders met de boot komen, kunnen ze het beste contact opnemen me jachthaven de Koggeplaet in Elahuizen.

De data van de zeilkampen staat hieronder weergegeven.

Weeknummer aanvang zeilkamp einde zeilkamp
28 5 juli 2020 11 juli 2020
29 12 juli 2020 18 juli 2020
30 19 juli 2020 25 juli 2020
31 26 juli 20120 1 augustus 2020
32 2 augustus 2020 8 augustus 2020
33 9 augustus 2020 15 augustus 2020
34 16 augustus 2020 22 augustus 2020
35 23 augustus 2020 29 augustus 2020

Voor informatie over de beschikbaarheid, klik hier

Veiligheid is het belangrijkst tijdens het leren zeilen

Veiligheid, aan hoeveel cursisten geeft een instructeur les?

Het aantal cursisten dat een instructeur les geeft is een beetje afhankelijk van het type boot. Voor de Valk geldt een ratio van vier kinderen en een instructeur per boot. Vaak varen we bij ‘t Stekelbaarsje met drie personen en een instructeur in een Valk.

Voor de zwaardboten en optimisten geldt: 6 kinderen per instructeur. Hoewel het een voorgeschreven ratio is die de veiligheid garandeert, vinden wij dit een erg minimale begeleiding. Vaak geeft een instructeur les aan drie of vier kinderen. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de CWO waarbij wij aangesloten zijn of onder het kopje diploma’s. Kortom, er is meer dan voldoende toezicht. Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit. Benieuwd wie onze instructeurs zijn? Klik hier

leer zeilen op het leukste zeilkamp

Wordt er ook gewisseld in de bootindeling

Jazeker! Bij de Valken proberen we elke dag te wisselen van bootindeling maar ook van instructeur. Ook bij de zwaardboten wisselen we een paar keer per week van groep samenstelling. Op deze manier leer je iedereen goed kennen en krijg je les van verschillende instructeurs. Bij de optimisten groep proberen we zo weinig mogelijk te wisselen. Stel je bent met een vriendje of vriendinnetje op zeilkamp, dan proberen we hier zoveel mogelijk rekening mee te houden met de bootindeling.

Op zondag en zaterdag mag iedereen zelf kiezen bij wie hij of zij aan boord zit.

leren zeilen met de leukste thema's

Ik lees veel over thema’s etc. wat houdt dit in?

Elke week heeft een ander thema. De thema’s stemmen we af op de belevingswereld van onze cursisten. De eerste keer dat uw kind bij ons op zeilkamp komt, zal uw kind met verbazing kijken naar hoe compleet het thema uitgewerkt is. De gehele zeilschool is omgetoverd in het thema. Typetjes, aankleding, spellen kortom echt alles ademt het thema uit. Gedurende de week, bij de kleinere kinderen ook overdag op het water, maar ook tijdens de avondspellen wordt alles binnen het thema uit de kast gehaald om een top zeilkamp te maken. Enthousiasme heeft iets magisch, het maakt het verschil tussen middelmatigheid en succes. Dat is precies wat je voelt op ‘t Stekelbaarsje!

Kortingen voor een zeilweek in Friesland

Gelden er kortingen voor bepaalde zeilweken?

Ja! Voor de weken 32 en 35 geldt een korting van € 50,-

Wanneer u drie kinderen uit hetzelfde gezin opgeeft, geldt er eveneens een korting. U mag over 1 persoon 15 % korting rekenen!

Het zeilkamp waar je echt leert zeilen

Moet ik het bedrag in een keer betalen?

Nee. U kunt er voor kiezen om het bedrag voor het zeilkamp in een keer te voldoen of in twee termijnen. Wanneer u er voor kiest om het bedrag in een keer te voldoen, ontvangt u een bedrag van € 8,-