Personeelsfeest met palingroken en catering

Wat is er lekkerder dan tijdens de lunch zelfgerookte paling eten? En zo moeilijk is palingroken helemaal niet, we leren het je graag. Lunchen op het eiland tijdens het skûtsjesilen? Ook geen enkel probleem. Of het om de lekkerste paling, lunch of een heerlijke barbecue op het eiland gaat, bij ‘ons’t Stekelbaarsje ben je aan het juiste adres.

Workshop palingroken in Friesland

Terwijl het smeulende eiken- en beukenhout de rokerston langzaam tot de gewenste temperatuur brengt, rijgen jullie de paling aan de pennen. Nadat de paling in de rokerston gehangen is, proberen we de ton op een constante temperatuur te houden. Een lastig klusje, maar met hulp van onze ervaren palingroker gaat het zeker lukken.

Catering

Na het fierljeppen, lasergame, Archery Tag of een ochtend zeilen, heeft iedereen reuze trek gekregen. Wij kunnen een heerlijke lunch verzorgen, compleet met vers belegde broodjes, sûkerbôle  fruit, jus d’orange, koffie en thee.

Barbecueën op een eiland terwijl je geniet van de zonsondergang! De rust, het water en de unieke ligging van het eiland maken dit tot een moment waar het personeel nog lang van zal nagenieten. De barbecue bestaat uit 5 soorten vlees, salades, sauzen en stokbrood. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de barbecue vegetarisch te maken. Eet smakelijk!

Palingroken en sterke verhalen

Terwijl u met uw collega’s rond de palington zit en geniet van een echte Fryske Berenburg of ander drankje, komen de mooiste (sterke) verhalen naar boven. Wanneer de paling gaar is worden ze uit de ton gehaald. Voor elke deelnemer zijn er twee ‘zelf gerookte’ palingen. Geloof ons, paling die nog warm is, net uit de ton vandaan, is de lekkerste paling die er is. We kunnen ze, indien gewenst, voor u inpakken zodat ze mee naar huis genomen kunnen worden. Palingroken combineren met fierljeppen of zeilen op een skutsje? Dat kan makkelijk! Zowel op het eiland als op de boerderij kunnen we palingroken. Dat is pas een op maat gemaakt programma!

Verantwoorde paling

Vroeger waren er op de Fluessen veel beroepsvissers en werd de paling naar Engeland vervoerd om daar gestoofd te worden. In Nederland houden we juist meer van gerookte paling. Een fantastische invulling voor een lekkere lunch bijvoorbeeld. Indien gewenst serveren we een uitgebreide lunch op locatie. Met of zonder paling. Kijk hier voor de mogelijkheden.

De paling die wij roken zijn duurzaam gevangen, gekweekt en hebben het Dupan keurmerk. Met dit keurmerk proberen we de palingstand in Nederland weer op peil te krijgen. Nu smaakt deze ‘eerlijke’ paling nog lekkerder!

Benieuwd naar de andere mogelijkheden voor een vrijgezellenfeest in Friesland?