Palingroken in Friesland

De geur van vers gerookte paling.. Hoe lekker is dat! Wil jij de vrijgezel en zijn/haar gezelschap trakteren op iets unieks? Dan is palingroken echt iets voor jullie. De lekkerste paling rook je gewoon zelf tijdens je vrijgezellenfeest in Friesland.

Als echte palingliefhebber heb ik mij aangenaam laten verassen. Het vakmanschap van deze palingroker en de oneindige kennis zijn een tien met…

Cor

Workshop palingroken in Friesland

Terwijl het smeulende eiken- en beukenhout de rokerston langzaam tot de gewenste temperatuur brengt, rijgen jullie de paling aan de pennen. Nadat de paling in de rokerston gehangen is, proberen we de ton op een constante temperatuur te houden. Een lastig klusje, maar met hulp van onze ervaren palingroker gaat het zeker lukken.

Palingroken en sterke verhalen

Zittend rond de ton, genietend van een drankje, komen de sterke verhalen vanzelf naar boven. Vaak komen de mooiste verhalen en herinneringen over de vrijgezel naar voren. Wanneer de paling gaar is worden ze uit de ton gehaald. Voor elke deelnemer zijn er twee ‘zelf gerookte’ palingen. Geloof ons, paling die nog warm is, net uit de ton vandaan, is de lekkerste paling die er is. We kunnen ze, indien gewenst, voor u inpakken zodat ze mee naar huis genomen kunnen worden. Palingroken combineren met fierljeppen of zeilen op een skûtsje? Dat kan makkelijk! Zowel op het eiland als op de boerderij kunnen we palingroken. Dat is pas een op maat gemaakt programma!

Verantwoorde paling

Vroeger waren er op de Fluessen veel beroepsvissers en werd de paling naar Engeland vervoerd om daar gestoofd te worden. In Nederland houden we juist meer van gerookte paling. Een fantastische invulling voor een lekkere lunch bijvoorbeeld. Indien gewenst serveren we een uitgebreide lunch op locatie. Met of zonder paling 🙂 Kijk hier voor de mogelijkheden

De paling die wij roken zijn duurzaam gevangen, gekweekt en hebben het Dupan keurmerk. Met dit keurmerk proberen we de palingstand in Nederland weer op peil te krijgen. Nu smaakt deze ‘eerlijke’ paling nog lekkerder!

Benieuwd naar de andere mogelijkheden voor een vrijgezellenfeest in Friesland?

Overnachten

Nog niet uitgerookt? Boek ook een overnachting en bekijk onze gezellige groepsaccommodatie.