Solex tour door Friesland

Wie kent ze niet? De solex! Met een stoere leren jas en een pothelm (optioneel) lekker met z’n allen uitwaaien. De tocht gaat door het mooie afwisselende Zuidwest Friesland. Landerijen, bos en natuur wisselen elkaar af. De route voert door verschillende dorpjes met genoeg mogelijkheden voor een lekkere kop koffie met bijvoorbeeld zo’n stuk echte Friese Oranjekoek of sûkerbôle. Dus laat de tijden van ‘vroeger’ herleven en spring op de solex voor een geweldige solex tour!

Ga op stap met de solex

Bij aankomst wordt u ontvangen met koffie en oranjekoek of suikerbrood. Na een korte uitleg stapt u op de solex voor een route van ongeveer 2 uur. De vrijgezel kan een aangepast pak aangemeten krijgen waarmee de tocht door Gaasterland gaat. Voor de rest van het gezelschap is er de mogelijkheid om geheel in stijl gekleed het solex avontuur te beginnen. Met pothelm en lerenjas. Zo wordt deze dag helemaal onvergetelijk! Benieuwd hoe deze solextour door het mooie Friesland er uit kan zien?

Routes en mogelijkheden

Rijden door het mooie natuurgebied van Gaasterland of juist door de dorpen. Beide kan, en kan zelfs eventueel gecombineerd worden. Na afloop nog een potje lasergamen, fierljeppen of Archery tag? Geen probleem. Solex rijden is moeiteloos te combineren met deze activiteiten. Liever een barbecue aansluitend op een eiland? Ook dat is mogelijk!De Solex locatie bevindt zich 10 minuten met de auto bij ons vandaan. Helemaal in stijl? Dan wordt u met een oude Amerikaanse schoolbus opgehaald! Check hier de andere arrangementen voor een spetterend vrijgezellenfeest. Ook graag overnachten? Bekijk hier onze supergezellige accommodatie.

De Solex

De Solex is een legendarische bromfiets en van oorsprong een Franse uitvinding uit de jaren ’40. De constructie van de solex was eenvoudige en was voorzien van een hulpmotor die op benzine en olie liep. De Solex was vooral in de jaren ’50 en ’60 erg populair en werd gezien als een symbool van vrijheid en mobiliteit. Vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe Solexen gemaakt en koesteren enthousiaste fans deze iconische bromfiets.

vrijgezellenfeest solex tour