Teambuilding en wedstrijdzeilen in Friesland

Wedstrijdzeilen is dé ideale vorm van teambuilding. Om als eerste over de finish te komen, moet je niet alleen strategisch varen maar ook heel goed samenwerken. Stap dus met je team in één van onze polyvalken en ga de strijd aan met je collega’s. Dat is Friese buitenlucht gecombineerd met strategie, inzicht, teambuilding en een flinke dosis fanatisme. Hier dus even niet van die geijkte hiërarchische verdelingen van het bedrijf, waarbij de directie en management de koers uitzetten. Hier zet jij met je team je eigen koers uit op jacht naar de winst. En wie weet komt de boot met trainees wel als eerste over de finish. Dat laten de oudgedienden toch niet gebeuren? Stel je teams samen en kijk wat er gebeurt. Je stapt als collega’s in de zeilboot en komt als strijdmakkers terug aan wal. Als dat geen teambuilding is?

Met 8 boten hebben we wedstrijden gezeild en een heerlijke barbecue als afsluiting. Mooie boten, top georganiseerd bij ‘t Stekelbaarsje.

S. de Vries – Provincie Fryslan

Vrijblijvende info

Informatie nodig of dit toffe teambuilding-bedrijfsuitje direct reserveren?

Vaar de wedstrijd van je leven

Nog een halve minuut tot aan de start. Alle teams zijn verdeeld voor deze teambuilding-activiteit die jullie bedrijf nog lang zal bijblijven. Langzaam verplaatsen alle zeilboten zich naar de startlijn. De zeilen met het Valk-embleem klapperen af en toe onrustig als paarden die elk moment uit de startblokken zullen vliegen. Als een valk houdt iedereen elkaar scherp in de gaten. Wat zou de strategie van het andere team zijn? Welke zeilboot  heeft de beste startpositie?

Nog tien seconden… vijf…. Start! En weg zijn de teams. De zeilen optimaal getrimd en de zeilboten schieten vooruit. ‘Klaar om te wenden bij de eerste boei… Ree.’ De eerste slag maken we over bakboord. Iedereen moet snel bukken en de giek slaat naar de andere kant van de Valk. Wat doen de tegenstanders? Snel overstag zodat we de volgende slag, in aanloop naar de bovenboei, over bakboord kunnen maken. Yes! We hebben als eerste de bovenboei gerond zonder deze te raken. De zeilboot van de nummers twee en drie zitten vlak achter ons. Iedereen is vergeten dat we aan teambuilding doen, we zitten allemaal in de wedstrijd van ons leven.

Teambuilding op z’n best

De bovenstaande beschrijving zou zo maar eens jullie teambuilding-ervaring kunnen zijn tijdens een bedrijfsuitje bij ‘t Stekelbaarsje. Welk team is in staat om naast zo snel mogelijk met een Valk te varen? Wie heeft het beste inzicht en levert het beste teamwork om als eerste langs de finishboei te varen. Welk team neemt tijdens dit tè gekke teambuilding-event de felbegeerde trofee mee naar huis? Iedereen heeft op het water gelijke kansen, want ten slotte zit iedereen in het zelfde schuitje. Elk team doet bij dit teambuilding-event mee voor het plezier, maar stiekem natuurlijk ook een klein beetje om te winnen! Maar één ding is zeker, als elk team hun Valk weer terug heeft gevaren naar onze haven, ziet iedereen terug op een geweldige teambuilding.

Smoker, barbeque

Hard werken en hard ontspannen

Sluit je teambuilding af met een compleet door ons verzorgde barbecue of diner. Dan kan iedereen nog even lekker genieten en napraten of elkaar sterke verhalen vertellen over alle avonturen op de woeste wateren van De Fluessen.

Een teambuilding met overnachting?

“En we gaan nog niet naar huis…” Je kunt er ook voor kiezen om de teambuildingsdag met een overnachting uit te breiden. In de late uurtjes wordt het vaak pas echt gezellig. We hebben een ideale groepsaccommodatie voor maximaal 60 personen met een gezellige bar en verschillende ruimtes.