Inschrijven zeilkamp 2017

Yes! Eindelijk, je kan je inschrijven voor het zeilkamp van 2017.

Er zijn dit jaar 5 jongerenweken en 3 ouderenweken.
Benieuwd wanneer deze weken zijn? Kijk dan onder het kopje ‘data en beschikbaarheid 2017
Bij genoeg deelname organiseren we nog een zeilweek in de tweede meiweek. Van 30 april t/m 4 mei.

Afgelopen jaren merkten wij dat sommige weken helemaal vol geboekt waren en dat we sommige deelnemers teleur moesten stellen terwijl andere weken veel minder bezet zijn. Om dit op te lossen en een iets betere spreiding te krijgen zodat we niemand teleur hoeven stellen, bieden we de weken 31 en 35 tegen een gereduceerd tarief aan.

Tot in de zomer!

 

Win een gratis zeilkamp of € 250,-

Komende zaterdag (9 april) belooft het een grote ‘paashaasjacht’ te worden in Nederland. Dan kun je nl. een gratis zeilkamp winnen door een paashaas te vangen. Er rijdt een auto door het land met daarin een paashaas. Deze roze paashaas post allerlei berichtje op onze Facebook pagina. Stel dat je weet waar deze roze paashaas is en je weet hem/haar te vangen, dan win je een gratis zeilkamp of je mag kiezen voor € 250,-

Waar vind ik de paashaas?

Vang deze paashaas!

Vang deze paashaas!

Gaat de paashaas eerst naar Rotterdam, Utrecht, Papendrecht of toch naar Vierakker? Van te voren weet je nooit welke route de paashaas aflegt. Dit weet je pas komende zaterdag. Wanneer je onze Facebookpagina in de gaten houdt, kom je er misschien wel achter waar dat hij/zij zich bevindt. Ben je op tijd en ben jij de eerste die de code via Facebook stuurt dan win je bovenstaande prijs. Je kunt ook te laat zijn… in dat geval tref je een sticker met een lachende paashaas. Helaas, net te laat!

(meer…)

Instructeurs training tijdens Pasen

instructeurs training

instructeurs training

Wat waren er toch veel mensen afgelopen Pasen bij ’t Stekelbaarsje. Ieder jaar is dit namelijk de aftrap van het ‘nieuwe’ seizoen. Vier dagen lang wordt er door instructeurs ontzettend hard getraind om hun eigenvaardigheden op peil te houden. Naast heel veel instructeurs was ook de keuken goed vertegenwoordigd. Er werden allerlei nieuwe recepten geprobeerd. Helemaal super, wij mochten de creaties namelijk proeven. In een woord: Heerlijk! In de avonduren werden er workshops gegeven in meteorologie, creativiteit, lesgeven, EHBO etc. De eerste ideeën voor thema’s en avondprogramma’s werden ook bedacht. Kortom…. wij zijn er helemaal klaar voor! Benieuwd naar het aanbod aan zeilweken voor dit jaar? Klik hier voor het overzicht.

 

Win een gratis zeilkamp

Een gratis zeilkamp winnen? Alleen voor ‘echte’ speurneuzen

Wat gebeurde er vorige week op de zeilschool?

Wat een week, wat een week….
5 vrienden komen naar het Stekelbaarsje voor één van de belangrijkste races ter wereld.
<img src="Gratis zeilkamp winnen">

Weet jij wie de dader is? Los het mysterie op en wie weet, win jij een gratis zeilkamp

Eenmaal op het water krijgen de zwaardboters en kielboters ruzie over een voorrangsregel.
De situatie loopt volledig uit de hand.
De ‘Roelant’ is door midden gezaagd! Plotseling is de groep vrienden geen groep vrienden meer en beschuldigen ze elkaar.
Niemand vertrouwd elkaar nog. Er ontstaat een heftige ruzie binnen de vriendengroep.

(meer…)

Een gratis zeilkamp winnen?

Gratis zeilkamp winnen

Weet jij wie de dader is?

‘Las ik: Win een gratis zeilkamp’?
‘ja, maar dit is een klusje voor ‘echte’ speurneuzen’.

Ook dit jaar is er weer een gratis zeilkamp te winnen.
Nu even niet in de vorm van een mystery guest, zoals afgelopen jaren, want we hebben jouw hulp dringend nodig!
Vorige week, tijdens de eerste zeilweek van het jaar, gebeurde er op een avond iets heel vreemds rond de zeilschool waarbij tot nu toe het spoor van de dader ontbreekt.
Roelant is inmiddels ontroostbaar, het het zal hem goed doen als we de dader in zijn kraag kunnen vatten.

Ben jij de ‘detective’ die ons kan helpen om de dader te ontmaskeren? Noteer dan zondag 13 maart in je agenda en zorg dat je het filmpje bekijkt!
Wie weet win jij daar een gratis zeilkamp mee!
Heb je het zeilkamp al betaald? In dat geval betalen wij het aanbetaalde bedrag weer terug.
Kijk komende zondag 13 maart op onze Facebook pagina: www.facebook.com/zeilschool.stekelbaarsje en wie weet win jij het gratis zeilkamp :-)

MEGA CHOCO BOMBON

Wow, alle chocoladeliefhebbers opgelet! iemand heeft een enorm choco ‘stekellogo’ gemaakt. Melk chocolade, witte chocolade, puur chocolade, karamel vulling, hazelnoot praliné vulling, aardbei vulling pff…. alles zit in dit unieke logo. In het filmpje op Facebook zie je 2 handen. Weet jij van wie die handen zijn? Vul je antwoord in de comments en wie weet win jij dit unieke chocolade logo van 1.5 kilo!

Kijk snel op onze Facebook pagina!

Instructie filmpjes

Afgelopen maand zijn we bezig geweest met het opruimen van onze archieven. Naast mooie foto’s kwamen we ook allerlei filmpjes tegen. Komende vier weken verschijnt er elke vrijdag een nieuw filmpje waarin we op een leuke ‘stekel’ manier de theorie in praktijk proberen weer te geven.

Ook tijdens het seizoen gaan we meer gebruik maken van film en interactieve vormen. Kortom, theorie op ’t Stekelbaarsje was altijd al leuk en leerzaam, maar wij zijn overtuigd dat we het nog leuker en leerzamer kunnen maken zodat je de volgende dag als een speer gaat.

De filmpjes kun je terug vinden op onze Facebook pagina.

Veel kijkplezier!

Elfmerenrace

Onder een dikke deken van mist klonk in alle vroegte vlak voor de haven van Elahuizen het startsignaal voor de elfmerenrace. Deze race wordt eens in de twee jaar gevaren tussen Zeilschool Allemansend en Zeilschool ’t Stekelbaarsje. ’t Stekelbaarsje heeft de beker driemaal op rij gewonnen, maar de laatste keer bleek Allemansend toch net iets te sterk waardoor de wisselbeker afgelopen twee jaar niet op ’t Stekelbaarsje stond. De elfmerenrace is niet zomaar een race. Van Elahuizen naar Heeg, IJlst, Sneek, Langweer, Tjeukemeer, Follega, Sloten, Balk weer naar Elahuizen. Van onze zeilschool deden er maar liefst 7 teams mee. Zeilen, jagen, bomen, peddelen en zelfs zwemmen. Alles werd uit de kast gehaald om deze wedstrijd te winnen. Hoewel sommige teams wel heel bijzondere vangsten deden (een ringslang gevangen!) kon niet voorkomen worden dat Allemansend met de eer en beker naar huis ging.

Van harte gefeliciteerd! Maar…. het eerste weekend van 2017…. wie weet komt de beker dan weer naar ’t Stekelbaarsje

Herfstweken 2015

Zien we dat goed? varen er nog steeds boten op de Fluessen? Jawel, afgelopen herfstweken werd er nog volop gevaren. Zowel in Lasers, Vago’s als valken. Af en toe, met name in de ochtend was het best fris op het water. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd hard getraind en met fantastische resultaten. De zomer is mooi op de Fluessen. Maar deze herfstdagen hadden ook iets betoverends. Voor meer spectaculaire mooie foto’s kijk op onze Facebook site.

IMG_4364

6 & 7 mei Gratis zeildagen

IMG_8477

Gratis zeildagen tijdens de ‘week van de watersport’

Wellicht heb je het al in het nieuws gehoord. ‘De week van de watersport’  Ook wij doen hier aan mee. Heb je altijd al eens willen zeilen? of gewoon heerlijk even opwarmen voor het seizoen? Op 6 en 7 mei kun je een dag(deel) komen zeilen. Je kunt kiezen uit: zeilen in een stoere optimist, vet coole pico of gezellig in de valk. Beide dagen zijn voor de leeftijdscategorie 8 t/m 18 jaar.

Voor optimisten geldt dat het een dagdeel betreft. Je kunt je van te voren via het contact formulier of telefonisch opgeven. Wees er snel bij, want vol is vol.

Kom gezellig een dag watersporten. En ontdek hoe ontzettend leuk het op het water is!