Schoolkamp voor groep 8

Voor bijna elke basisschoolleerling is het ‘schoolkamp’ in groep 8 het hoogtepunt van het jaar. De sensatie van een nieuwe omgeving maakt dat de leerlingen elkaar op een hele nieuwe wijze leren kennen. Vriendschappen die door de jaren heen zijn ontstaan worden sterker en de herinneringen die worden gecreëerd zijn onvergetelijk door alle dingen die de kinderen meemaken.
Een schoolkamp bij ’t Stekelbaarsje betekent watersport in de breedste zin. Zeilen in een Optimist of Laserpico, banaan varen, kanovaren, vlotten bouwen of met een Valk naar een dorpje zeilen.
De week vliegt voorbij, geen dagdeel is hetzelfde.
Behalve dat watersport ontzettend leuk en gezond is, leren de leerlingen samenwerken en ontdekken ze talenten waar zij zich nog niet bewust van waren. Volgens zowel docenten als leerlingen is dit hét schoolkamp voor groep acht.

 

We hebben een geweldig schoolkamp gehad met onze groep 8 klassen! Zowel de docenten én kinderen hebben leren zeilen en bovenal hebben we enorm veel plezier gehad. Een echte aanrader!
~ Docent Vrije School Michaël Bussum

Spellen en programma’s

Naast zeilen en watersport proberen we een programma te bieden waar de leerlingen nog lang over napraten. Naast een week heerlijk watersporten, gaat het om de totale beleving. Dingen doen die je anders nooit doet. Wat dan? Wat te denken van nachtzeilen, Fierljeppen, dropping, lasergamen op het eiland of op zoek gaan naar het zwaard van ‘Grutte Pier’
Ook wanneer het weer ons even in de steek laat, wordt er in een handomdraai een waanzinnig programma geboden waar zowel de leerlingen als docenten het nog lang over hebben… hét schoolkamp voor groep 8!

Accommodatie

Onze accommodatie beschikt over een tiental slaapkamers en bedden voor een goede nachtrust na een dag op het water! Buiten de activiteiten om is er binnen en rondom de accommodatie, een oude Friese boerderij, ook veel te beleven. De kinderen kunnen zich uitleven met onze rijk uitgeruste verkleedzolder en ook hebben wij een uitgebreide muziek- en lichtinstallatie om een vette disco of bonte avond te maken. De meeste scholen kiezen er voor om ook de maaltijden te laten verzorgen maar hier kunt u natuurlijk ook zelf in voorzien.

Doelgroepen schoolkamp voor groep acht

Naast het reguliere onderwijs behoren ook scholen die speciaal onderwijs aanbieden, tot onze vaste klanten. Het is ontzettend leuk om elke week een programma te maken voor een andere doelgroep. Soms is het een basisschool, speciaal onderwijs, VMBO of een universiteit. Doordat ’t Stekelbaarsje een redelijk kleine zeilschool is, zijn we erg flexibel en kunnen we snel inspelen op wensen en weersomstandigheden. Kortom, we maken programma’s op maat waarbij we zelfs het vervoer kunnen regelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag hier een offerte aan!