Welk type boot past bij mij?

Voor ieder type zeiler hebben wij een geschikte boot. Ben jij een beginner? Dan is een Optimist of Learling de perfecte boot voor jou! Ben je niet bang om nat te worden en een echte snelheidsduivel? Dan is de laser boot jouw vriend! De Valk daarentegen is juist weer uitermate geschikt voor 2 tot 4 personen, dan kun je dus gezellig met een groepje het water op. En zo is er voor iedere zeiler een geschikte boot, want op ieder potje past een dekseltje en op iedere zeilboot een goede kapitein!

Hieronder lees je meer over de soorten en typen zeilboten waarmee we bij Zeilschool ‘t Stekelbaarsje de lessen verzorgen.

Optimist zeilboot voor de beginners

Super relaxed! tijdens de zeilweek

Optimist

Ben jij een beginnende zeiler? Dan is de Optimist de perfecte zeilboot voor jou! De Optimist is ideaal om te leren zeilen door de hoge randen, wat jou een super veilig gevoel geeft. Jij bent de kapitein op je eigen boot en je moet dan ook alles zelf doen. Klinkt spannend? Maak je geen zorgen, want dankzij onze deskundige instructeurs is dat voor jou geen probleem. Na enkele lessen ga je al op ontdekkingstocht naar een eiland of dorpje in de buurt. Er is altijd een instructeur met een motorboot bij je in de buurt. De Optimist is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Ervaring is niet vereist.

Zeilen op de kleinste kielboot ter wereld

Sinds dit jaar kun je bij ons ook op de Laerling varen. Deze kleine kielboot is zowel voor de beginner als voor de gevorderde zeiler perfect om hierna de overstap naar de Valk te maken. Samen met een maatje vaar je in deze stoere kielboot. Er is altijd een instructeur met een snelle motorboot in de buurt om je te helpen. We proberen af en toe flinke tochten te maken. Helemaal naar de overkant van het meer, naar Heeg of de Galamadammen.  Lijkt het je leuk om samen te varen in een boot waarin je droog blijft? Dan is de Laerling echt een boot voor jou! Geschikt voor zeilers van 9 t/m 12 jaar.

Leren zeilen op een Valk

Wil je goed leren zeilen combineren met gezelligheid op het water? In dat geval is een Valk zeilboot een goede optie. Op de Valk zeil je met 2 tot 4 personen plus een instructeur. Je leert de basisbeginselen van het zeilen, zoals het hijsen en strijken van de zeilen, overstag gaan en aanleggen. Zin in een wedstrijdje? We organiseren ook regelmatig onderlinge wedstrijdjes, waarbij het samenwerken als team centraal staat. Voor een Valk is geen zeilervaring vereist. Geschikt voor zeilers van 11 tot 18 jaar.

Schuin gaan met de Laser Pico

Hou je van snelheid, schuin gaan en ben je niet bang om af en toe om te slaan? Én vaar je het liefst samen? Dan is de Laser Pico een ideale boot voor jou. Het is niet voor niets al jaren dé favoriete boot van veel cursisten. In de jongerenweken vaar je samen in deze boot, maar de meer ervaren zeiler mag dit type zeilboot ook alleen zeilen. Wij zorgen wel voor een wetsuit. De Laser Pico is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Ervaring is niet vereist, maar wel handig.

Zo snel als een laser met de Laser Vago

Ben jij een echte snelheidsduivel en niet bang om buitenboord te hangen? Dan is de Laser Vago de absolute match voor jou. De meeste boten beschikken over twee zeilen, maar de Laser Vago er maar liefst drie! Geen wonder dat je deze boot regelmatig ontzettend hard over het water ziet scheuren. De bemanning bestaat uit twee personen. Omdat de boot best schuin gaat, behoort een trapeze tot de standaarduitrusting. Zo kun je met je voeten op de romp dus buitenboord hangen aan de trapeze, hoe stoer! En mocht je dan toch omgaan? Wij regelen een wetsuit voor je en zorgen dat de motorboot altijd bij je in de buurt is. Een Laser Vago is geschikt voor zeilers van 14 t/m 18 jaar, die over CWO 2 beschikken en minimaal 50 kilogram wegen.

RS Feva XL zeilboot

Is de Laser Vago voor jou nèt te lastig en de Laser Pico te gemakkelijk? Dan is de RS Feva XL de ideale tussenoplossing. Dit type zeilboot is kleiner dan de Laser Vago en lijkt qua afmeting op de Laser Pico. De RS Feva XL heeft ook drie zeilen, maar geen trapeze. Geschikt voor zeilers vanaf 13 jaar. Ervaring is niet vereist, maar wel handig.

Golven snijden met de laser

Zoek je een echte uitdaging en zeil je het liefst alleen in een boot? Kies dan de Laser. Vol planeren over de golven en door de golven snijden? Met deze boot kan het allemaal! Ervaring is wel vereist en je dient minimaal over CWO 2 ZB te beschikken. De Laser is beschikbaar voor deelnemers vanaf 14 jaar. Doordat we verschillende zeilen hebben, 4.7 radiaal of een standaardzeil, is er voor elke gewichtsklasse en voor elke windsterkte een perfect zeil om mega hard mee te gaan.

Genoeg opties dus.. Wil je nou echt weten welk type zeilboot het beste bij jou past? Mail of bel ons gerust voor advies! Al een paar lievelingetjes? Klik op onderstaande namen voor foto’s van, misschien wel, jouw toekomstige bootje!

Verheug jij je zo op de zomer?

Boek dan hier jouw zeilweek!