Valk zeilboot

‘Gaan we vandaag ‘man over boord’ oefenen, die we gisteren bij theorie hebben geleerd?’ roept Kim enthousiast op de steiger naar de instructeur. Kim zit vandaag samen met haar drie vriendinnen op de Valk met de naam Myrthe. Het gaat zeker weten een gezellige dag worden met z’n vieren op de Valk. Elke dag wordt er gewisseld van bootindeling, maar vandaag zitten ze toevallig bij elkaar. Alle vier meiden gaan voor CWO 2. Naast fanatiek zeilen, waarbij je de voorrangsregels, hogewal, overstag, enz. leert, is het ook super gezellig. Tussen de middag lunchen in een dorpje en dan snel weer verder.

Leren zeilen in een valk

Voor zowel beginners als vergevorderden is er genoeg uitdaging in de Valk. Daar waar je als beginner de basisbeginselen leert, kun je als vergevorderde ook verklaren waarom een boot vooruit gaat, wat voor invloed gewicht op je boot heeft, hoe je wedstrijden vaart, etc. Kortom vanaf beginner CWO 1 tot vergevorderd CWO 4 is er op de valk meer dan genoeg uitdaging.

Schrijf je in voor een zeilkamp bij ’t Stekelbaarsje. Geniet van de ontspanning, de fun en leer ondertussen de ‘fijne kneepjes van het vak’ in het zeilen met een Valk.