Beleef het vetste zeilkamp in Friesland

Zeilen en lol maken doe je in Friesland! Bij ons krijg je zeilles van super enthousiaste zeilinstructeurs én geniet je van de coolste avondprogramma’s…. En dat ook nog eens op een van de mooiste locaties van Friesland. Kom dus naar een zeilkamp bij Zeilschool ‘t Stekelbaarsje en beleef de vakantie van je leven!

Zeilkampen per leeftijdscategorie

Lijkt het je supervet om tijdens een zeilvakantie zelfstandig te gaan zeilen en hou je bovendien van avontuur en gezelligheid? Dan zijn wij dé zeilschool die bij je past! Want bij Zeilschool ‘t Stekelbaarsje zetten we alles op alles om jou een fantastische zeilkamp in Friesland te laten beleven. Wat kun je dan verwachten? Een week vol zeilen, onbewoonde eilanden, Friese dorpjes, zonsondergangen, banaanvaren, vrienden maken, avondspellen, dropping, disco’s, waterpret… Het is te veel om op te noemen. Niets is te gek bij ons!

De leukste zeilinstructeurs

Bij ons tref je de leukste zeilinstructeurs die er alles aandoen om jou de kneepjes van het zeilvak te leren. Of je nog nooit hebt gezeild en wilt leren zeilen of als je meer meters wilt maken, het maakt ons niet uit. Dus de kans is groot dat jij aan het eind van de week misschien wel met een prachtig CWO-diploma naar huis gaat. Oh, en hadden we al verteld over alle andere activiteiten die we elke week weer bedenken? Nee? Meld je dan aan voor een uniek zeilkamp, zodat je het zelf kunt beleven!
Tot in de zomer!

Vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut een geweldig zeilkamp. De kinderen worden direct persoonlijk meegenomen in een unieke, gezellige en enthousiaste kampsfeer op een sfeervolle locatie. Zonder twijfel volgend jaar weer!

Zeilkamp in Friesland

Emilie

De beste week van het jaar! Het Stekelbaarsje is gewoon de beste plek op aarde en de vibe is geweldig.

Janneke

Waarom kiezen voor een zeilkamp bij ‘t Stekelbaarsje?

Er zijn ontzettend veel zeilscholen die een zeilkamp in Friesland aanbieden. Waarom is Zeilschool ‘t Stekelbaarsje dé plek voor het allervetste zeilkamp?

  • We zijn een kleine zeilschool en hebben oog voor elke cursist
  • Al onze maaltijden worden vers bereid, zowel ontbijt, lunch als ons drie-gangen diner
  • Begeleiding in kleine groepjes: 1 instructeur op drie of vier cursisten i.p.v. zes.
  • Wij bieden niet alleen een goede zeilopleiding, maar een compleet totaalpakket
  • We zijn een rookvrije zeilschool
  • Eén prijs voor alle type boten
  • Eigenaren zijn tijdens het zeilkamp aanwezig
  • Lid van VZR garantiefonds
  • Via een ‘ouder-app’ wordt u dagelijks op de hoogte gehouden met foto’s, verslagen en filmpjes

Maar bovenal… Op zaterdag als de week erop zit, is een ding zeker. Dit was de leukste week van het jaar! Het wordt namelijk gegarandeerd een week vol belevenissen, veel zeilen, vrienden maken en ongekend veel plezier.

Over Zeilschool ‘t Stekelbaarsje

Zeilschool 't Stekelbaarsje

Toffe foto’s van onze zeilkampen!

Veelgestelde vragen

In het kader van veiligheid. Aan hoeveel cursisten geeft een zeilinstructeur les?

Het aantal cursisten dat een zeilinstructeur les geeft, is een beetje afhankelijk van het type boot. Voor de Valk geldt een ratio van vier kinderen en een instructeur per boot. Maar vaak varen we bij Zeilschool ‘t Stekelbaarsje met drie personen en een instructeur in een Valk. Voor de zwaardboten en optimisten geldt: 6 kinderen per zeilinstructeur. Hoewel het een voorgeschreven ratio is die de veiligheid garandeert, vinden wij dit een erg minimale begeleiding. Dus vaak geeft een instructeur les aan drie of vier kinderen. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site van de CWO waarbij wij aangesloten zijn of onder het kopje diploma’s. Kortom, er is meer dan voldoende toezicht. Veiligheid heeft namelijk altijd de hoogste prioriteit bij Zeilschool ‘t Stekelbaarsje. Benieuwd wie onze instructeurs zijn?

Thema’s tijdens het zeilkamp. Wat houdt dit in?

Elke zeilweek heeft een ander thema. Deze thema’s stemmen we af op de belevingswereld van onze cursisten. De eerste keer dat uw kind bij ons op zeilkamp komt, zal uw kind dus met verbazing kijken naar hoe compleet het thema uitgewerkt is. We toveren namelijk de gehele zeilschool is om in het thema. Typetjes, aankleding, spellen kortom echt alles ademt het thema uit. Gedurende de week, bij de kleinere kinderen ook overdag op het water, maar ook tijdens de avondspellen wordt alles binnen het thema uit de kast gehaald om een top zeilkamp te maken. Enthousiasme heeft iets magisch, het maakt het verschil tussen middelmatigheid en succes. Dat is precies wat je voelt op Zeilschool ‘t Stekelbaarsje!avondprogramma zeilkamp

Gelden er kortingen voor bepaalde zeilweken?

Nee, maar wanneer u drie kinderen uit hetzelfde gezin opgeeft, geldt er eveneens een korting. U mag over 1 persoon 15 % korting rekenen!

Hoe laat begint en eindigt het zeilkamp?

De zeilkampen beginnen altijd op zondag om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. Op zaterdag zijn je ouders vanaf 11.30 van harte welkom. Om 12.00 gaan we (als het weer het toelaat) met alle ouders op twee grote boten het meer op. Hier kunnen ze zien wat je deze week allemaal geleerd hebt en ze kunnen de fantastische foto’s maken. Na het admiraalzeilen volgt de diploma uitreiking. Indien je ouders je ouders met de boot komen, kunnen ze het beste contact opnemen me jachthaven de Koggeplaet in Elahuizen. De datums én beschikbaarheid vind je hier.

Wat is het beleid ten aanzien van mobiele telefoons?

Tijdens de jongerenweken t/m 14 jaar is een mobiele telefoon niet nodig. Mocht uw kind deze wel mee willen nemen, dan wordt deze aan het begin van de week ingeleverd. Elke dag kan uw kind de telefoon ophalen om na het zeilen en voor de theorieles even te bellen. Daarna wordt de telefoon weer ingeleverd. Kinderen in de weken van 14 t/m 18 jaar mogen hun mobiel bij zich houden. Tijdens het eten en tijdens de activiteiten vragen we de deelnemers om de telefoon op hun kamer te houden of in de kluis te leggen.

Ik heb geen annuleringsverzekering afgesloten maar mijn kind kan helaas niet naar zeilkamp. Wat nu?

In dit geval gelden de afspraken conform de algemene voorwaarden.