Beleef het vetste zeilkamp in Friesland

Zeilen en lol maken doe je in Friesland! De enthousiaste instructeurs én de coolste avondprogramma’s…. en dat op een van de mooiste locaties van Friesland. Kom naar het zeilkamp bij Zeilschool ‘t Stekelbaarsje en beleef de vakantie van je leven!

Zeilkampen per leeftijdscategorie

Lijkt het je super vet om tijdens een zeilvakantie zelfstandig te gaan zeilen en hou je van avontuur en gezelligheid? Dan zijn wij dé zeilschool die bij je past. Bij zeilschool ‘t Stekelbaarsje zetten we alles op alles om jou een fantastische zeilkamp in Friesland te laten beleven. Een week vol zeilen, onbewoonde eilanden, Friese dorpjes, zonsondergang, banaan varen, vrienden maken, avondspellen, dropping, disco’s, waterpret… te veel om op te noemen. Niets is te gek bij ons!
De leukste instructeurs die er alles aandoen om jou de kneepjes van het vak te leren, zodat jij aan het eind van de week misschien wel met een prachtig CWO diploma naar huis gaat. Oh, hadden we al verteld over alle andere activiteiten die we elke week weer bedenken? Nee? Meld je aan voor een uniek zeilkamp, zodat je het zelf kunt beleven!
Tot in de zomer!

Vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut een geweldig zeilkamp. De kinderen worden direct persoonlijk meegenomen in een unieke, gezellige en enthousiaste kampsfeer op een sfeervolle locatie. Zonder twijfel volgend jaar weer!

Zeilkamp in Friesland

Emilie

De beste week van het jaar! Het Stekelbaarsje is gewoon de beste plek op aarde en de vibe is geweldig.

Janneke

Waarom kiezen voor een zeilkamp bij ‘t Stekelbaarsje?

Er zijn ontzettend veel zeilscholen die een zeilkamp in Friesland aanbieden. Waarom is ‘t Stekelbaarsje dé plek voor het aller vetste zeilkamp?

  • We zijn een kleine zeilschool waarbij we oog hebben voor elke cursist
  • Al onze maaltijden worden vers bereid zowel ontbijt, lunch als ons drie-gangen diner
  • Geen begeleiding van veelal één-op-zes, maar 1 instructeur op drie of vier cursisten
  • Niet alleen een goede zeilopleiding, wij bieden een totaal pakket
  • Een prijs voor alle type boten
  • Eigenaren zijn aanwezig tijdens het zeilkamp
  • Lid van VZR garantie fonds
  • Via een ‘ouder-app’ wordt u dagelijks op de hoogte gehouden met foto’s, verslagen en filmpjes

Maar bovenal… Op zaterdag als de week er op zit, is een ding zeker. Dit was de leukste week van het jaar! Een week vol belevenissen, veel zeilen, vrienden maken en ongekend veel plezier.

Over ‘t Stekelbaarsje

Zeilschool 't Stekelbaarsje

Toffe foto’s van onze zeilkampen!

Veelgestelde vragen

In het kader van veiligheid. Aan hoeveel cursisten geeft een instructeur les?

Het aantal cursisten dat een instructeur les geeft is een beetje afhankelijk van het type boot. Voor de Valk geldt een ratio van vier kinderen en een instructeur per boot. Vaak varen we bij ‘t Stekelbaarsje met drie personen en een instructeur in een Valk. Voor de zwaardboten en optimisten geldt: 6 kinderen per instructeur. Hoewel het een voorgeschreven ratio is die de veiligheid garandeert, vinden wij dit een erg minimale begeleiding. Vaak geeft een instructeur les aan drie of vier kinderen. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de CWO waarbij wij aangesloten zijn of onder het kopje diploma’s. Kortom, er is meer dan voldoende toezicht. Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit. Benieuwd wie onze instructeurs zijn?

Thema’s tijdens het zeilkamp. Wat houdt dit in?

Elke week heeft een ander thema. De thema’s stemmen we af op de belevingswereld van onze cursisten. De eerste keer dat uw kind bij ons op zeilkamp komt, zal uw kind met verbazing kijken naar hoe compleet het thema uitgewerkt is. De gehele zeilschool is omgetoverd in het thema. Typetjes, aankleding, spellen kortom echt alles ademt het thema uit. Gedurende de week, bij de kleinere kinderen ook overdag op het water, maar ook tijdens de avondspellen wordt alles binnen het thema uit de kast gehaald om een top zeilkamp te maken. Enthousiasme heeft iets magisch, het maakt het verschil tussen middelmatigheid en succes. Dat is precies wat je voelt op ‘t Stekelbaarsje!avondprogramma zeilkamp

Gelden er kortingen voor bepaalde zeilweken?

Nee, maar wanneer u drie kinderen uit hetzelfde gezin opgeeft, geldt er eveneens een korting. U mag over 1 persoon 15 % korting rekenen!

Hoe laat begint en eindigt het zeilkamp?

De zeilkampen beginnen altijd op zondag om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. Op zaterdag zijn je ouders vanaf 11.30 van harte welkom. Om 12.00 gaan we (als het weer het toelaat) met alle ouders op twee grote boten het meer op. Hier kunnen ze zien wat je deze week allemaal geleerd hebt en ze kunnen de fantastische foto’s maken. Na het admiraalzeilen volgt de diploma uitreiking. Indien je ouders je ouders met de boot komen, kunnen ze het beste contact opnemen me jachthaven de Koggeplaet in Elahuizen. De datums én beschikbaarheid vind je hier.

Wat is het beleid ten aanzien van mobiele telefoons?

Tijdens de jongerenweken t/m 14 jaar is een mobiele telefoon niet nodig. Mocht uw kind deze wel mee willen nemen, dan wordt deze aan het begin van de week ingeleverd. Elke dag kan uw kind de telefoon ophalen om na het zeilen en voor de theorieles even te bellen. Daarna wordt de telefoon weer ingeleverd. Kinderen in de weken van 14 t/m 18 jaar mogen hun mobiel bij zich houden. Tijdens het eten en tijdens de activiteiten vragen we de deelnemers om de telefoon op hun kamer te houden of in de kluis te leggen.

Ik heb geen annuleringsverzekering afgesloten maar mijn kind kan helaas niet naar zeilkamp. Wat nu?

In dit geval gelden de afspraken conform de algemene voorwaarden.