Zeilkamp: Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het zeilkamp van Zeilschool ‘t Stekelbaarsje.

Wat is het beleid ten aanzien van mobiele telefoons?

Tijdens de jongerenweken t/m 14 jaar is een mobiele telefoon niet nodig. Mocht uw kind deze wel mee willen nemen, dan wordt deze aan het begin van de week ingeleverd. Elke dag kan uw kind de telefoon ophalen om na het zeilen en voor de theorieles even te bellen. Daarna wordt de telefoon weer ingeleverd. Kinderen in de weken van 14 t/m 18 jaar mogen hun mobiel bij zich houden. Wij zijn er van overtuigd dat buiten zijn en vrienden maken tijdens een zeilweek het leukst zijn in het ‘echte’ leven. Natuurlijk mag iedereen zijn/haar telefoon gebruiken, en heeft het ook heel veel voordelen. Tijdens het eten en de activiteiten proberen we dit zoveel mogelijk te beperken.

Hoe blijf ik op de hoogte tijdens de zeilweek?

U kunt toegevoegd worden aan een Whatsapp groep voor ouders. Elke dag verschijnen er foto’s, updates en versagen in deze app. Via Facebook, tiktak en instagram verschijnen in de loop naar de zeilweken toe, allerlei updates en acties.

Kan ik een linnenpakket huren voor het zeilkamp

Zeker! U kunt bij de aanmelding van het zeilkamp aangeven of u een linnenpakket wenst. Een linnenpakket bestaat uit: onderlaken, dekbed, dekbed overtrek en kussensloop. Een kussen is aanwezig op de zeilschool. Een linnenpakket kost € 22,- Heeft u uw kind al opgegeven zonder linnenpakket maar wenst u er toch een? Geen probleem. Bij aankomst kunt u dit alsnog regelen of via dit contactformulier.

Hoe laat begint en eindigt het zeilkamp?

De zeilkampen beginnen altijd op zondag om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. Op zaterdag zijn je ouders vanaf 11.30 van harte welkom. Om 12.00 gaan we (als het weer het toelaat) met alle ouders op twee grote boten het meer op. Hier kunnen ze zien wat je deze week allemaal geleerd hebt en ze kunnen de fantastische foto’s maken. Na het admiraalzeilen volgt de diploma uitreiking. Indien je ouders je ouders met de boot komen, kunnen ze het beste contact opnemen me jachthaven de Koggeplaet in Elahuizen. De datums én beschikbaarheid vind je hier.

Veiligheid, aan hoeveel cursisten geeft een instructeur les?

Het aantal cursisten dat een instructeur les geeft is een beetje afhankelijk van het type boot. Voor de Valk geldt een ratio van vier kinderen en een instructeur per boot. Vaak varen we bij ‘t Stekelbaarsje met drie personen en een instructeur in een Valk.
Voor de zwaardboten en optimisten geldt: 6 kinderen per instructeur. Hoewel het een voorgeschreven ratio is die de veiligheid garandeert, vinden wij dit een erg minimale begeleiding. Vaak geeft een instructeur les aan drie of vier kinderen. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de CWO waarbij wij aangesloten zijn of onder het kopje diploma’s. Kortom, er is meer dan voldoende toezicht. Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit. Benieuwd wie onze instructeurs zijn?

Wordt er ook gewisseld in de bootindeling

Jazeker! Bij de Valken proberen we elke dag te wisselen van bootindeling maar ook van instructeur. Ook bij de zwaardboten wisselen we een paar keer per week van groep samenstelling. Op deze manier leer je iedereen goed kennen en krijg je les van verschillende instructeurs. Bij de optimisten groep proberen we zo weinig mogelijk te wisselen. Stel je bent met een vriendje of vriendinnetje op zeilkamp, dan proberen we hier zoveel mogelijk rekening mee te houden met de bootindeling.
Op zondag en zaterdag mag iedereen zelf kiezen bij wie hij of zij aan boord zit.

Ik lees veel over thema’s etc. wat houdt dit in?

Elke week heeft een ander thema. De thema’s stemmen we af op de belevingswereld van onze cursisten. De eerste keer dat uw kind bij ons op zeilkamp komt, zal uw kind met verbazing kijken naar hoe compleet het thema uitgewerkt is. De gehele zeilschool is omgetoverd in het thema. Typetjes, aankleding, spellen kortom echt alles ademt het thema uit. Gedurende de week, bij de kleinere kinderen ook overdag op het water, maar ook tijdens de avondspellen wordt alles binnen het thema uit de kast gehaald om een top zeilkamp te maken. Enthousiasme heeft iets magisch, het maakt het verschil tussen middelmatigheid en succes. Dat is precies wat je voelt op ‘t Stekelbaarsje!

Moet ik het bedrag in een keer betalen?

Nee. U kunt er voor kiezen om het bedrag voor het zeilkamp in een keer te voldoen of in twee termijnen. Wanneer u er voor kiest om het bedrag in een keer te voldoen, ontvangt u een bedrag van € 8,-

Kan ik mijn kind telefonisch aanmelden voor het zeilkamp

Het is mogelijk om telefonisch een optie door te geven. Echter kan het inschrijven alleen maar via het inschrijfformulier op onze site. Bijkomend voordeel is dat alle gegevens correct op de diplomering staat vermeld.

Hoe gaan jullie met het drinken van alcohol om tijdens jullie kampen?

Al onze zeilkampen staan onder toezicht van gediplomeerd personeel, die ook toezicht houden op het alcoholbeleid. Zoals de wet voorschrijft: onder de 18 jaar geen alcohol! Daar houden wij ons aan.

Wat is het rookbeleid op de zeilschool?

Wij zijn een rookvrije zeilschool.

Hoe kan ik mijn kind opgeven?

Via het boekingsformulier op deze site kunt u uw kind(eren) aanmelden.