Voor ouders

Gaat uw kind voor het eerst bij ons op zeilkamp? Waarschijnlijk kijkt uw kind er wekenlang naar uit, maar voor u als ouders is dit best een stap. Hoe ziet een zeilkamp er uit? Is er genoeg begeleiding? Moet mijn kind zakgeld en/of mobiel meenemen. Is het een grote zeilschool? Kortom allerlei vragen die naar boven komen borrelen naarmate het zeilkamp dichterbij komt. In de FAQ hieronder treft u een overzicht van de meest gestelde vragen met alle informatie voor ouders. Mocht uw antwoord er onverhoopt niet tussen staan, bel of mail gerust!

Veelgestelde vragen

Gelden er kortingen voor bepaalde zeilweken?

Ja! Wanneer u drie kinderen uit hetzelfde gezin opgeeft, geldt er eveneens een korting. U mag over 1 persoon 15 % korting rekenen.

Hoe blijf ik tijdens de zeilweek op de hoogte?

U kunt toegevoegd worden aan een Whatsapp groep voor ouders. Elke dag verschijnen er foto’s, updates en versagen in deze app. Via Facebook en instagram verschijnen in de loop naar de zeilweken toe, allerlei updates en acties.

Hoe gaan jullie met het drinken van alcohol om tijdens jullie kampen?

Al onze zeilkampen staan onder toezicht van gediplomeerd personeel, die ook toezicht houden op het alcoholbeleid. Zoals de wet voorschrijft: onder de 18 jaar geen alcohol! Daar houden wij ons aan.

Hoe kan ik mijn kind(eren) opgeven?

Via het boekingsformulier op deze site kunt u uw kind(eren) aanmelden.

Hoe laat begint en eindigt het zeilkamp?

De zeilkampen beginnen altijd op zondag om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. Op zaterdag zijn je ouders vanaf 11.30 van harte welkom. Om 12.00 gaan we (als het weer het toelaat) met alle ouders op twee grote boten het meer op. Hier kunnen ze zien wat je deze week allemaal geleerd hebt en ze kunnen de fantastische foto’s maken. Na het admiraalzeilen volgt de diploma uitreiking. Indien je ouders je ouders met de boot komen, kunnen ze het beste contact opnemen me jachthaven de Koggeplaet in Elahuizen.
De data en beschikbaarheid van de zeilkampen vindt u op deze pagina.

Ik lees veel over thema’s etc. wat houdt dit in?

Elke week heeft een ander thema. De thema’s stemmen we af op de belevingswereld van onze cursisten. De eerste keer dat uw kind bij ons op zeilkamp komt, zal uw kind met verbazing kijken naar hoe compleet het thema uitgewerkt is. De gehele zeilschool is omgetoverd in het thema. Typetjes, aankleding, spellen kortom echt alles ademt het thema uit. Gedurende de week, bij de kleinere kinderen ook overdag op het water, maar ook tijdens de avondspellen wordt alles binnen het thema uit de kast gehaald om een top zeilkamp te maken. Enthousiasme heeft iets magisch, het maakt het verschil tussen middelmatigheid en succes. Dat is precies wat je voelt op ’t Stekelbaarsje!

Kan ik een linnenpakket huren voor het zeilkamp

Zeker! U kunt bij de aanmelding van het zeilkamp aangeven of u een linnenpakket wenst. Een linnenpakket bestaat uit: onderlaken, dekbed, dekbed overtrek en kussensloop. Een kussen is aanwezig op de zeilschool. Een linnenpakket kost € 20,- Heeft u uw kind al opgegeven zonder linnenpakket maar wenst u er toch een? Geen probleem. Bij aankomst kunt u dit alsnog regelen of via dit contactformulier.

Kan ik mijn kind telefonisch aanmelden voor het zeilkamp

Het is mogelijk om telefonisch een optie door te geven. Echter kan het inschrijven alleen maar via het inschrijfformulier op onze site. Bijkomend voordeel is dat alle gegevens correct op de diplomering staat vermeld.

Moet ik het bedrag in een keer betalen?

Nee. U kunt er voor kiezen om het bedrag voor het zeilkamp in een keer te voldoen of in twee termijnen. Wanneer u er voor kiest om het bedrag in een keer te voldoen, ontvangt u een bedrag van € 8,-