Voor ouders

 

Uw kind is bij ons in goede handen. We zijn een kleine zeilschool waarbij aandacht voor het kind centraal staat. Onze gediplomeerde instructeurs hebben lessen in didactiek en in pedagogiek gevolgd en doen er alles aan om uw kind een onvergetelijke week te bezorgen. Zeilschool ’t Stekelbaarsje is CWO gecertificeerd en heeft een hoog niveau qua zeilopleidingen.

Wellicht dat u als ouder vragen heeft. Hieronder vindt u een antwoord op veel gestelde vragen voor ouders. Staat het antwoord er niet bij? Mail of bel gerust zodat we een passend antwoord kunnen geven.

Veelgestelde vragen voor ouders

Hoe kan ik mijn kind(eren) opgeven?
Via het boekingsformulier op deze site kunt u uw kind(eren) aanmelden. Dit kan ook via de post of telefonisch.

Hoe gaan jullie met het drinken van alcohol om tijdens jullie kampen?
Al onze zeilkampen staan onder toezicht van gediplomeerd personeel, die uiteraard toezicht houden op het alcoholbeleid. Zoals de wet voorschrijft: onder de 18 jaar geen alcohol! Daar houden wij ons aan.

Wat moet mijn kind mee nemen naar zeilkamp?
Slaapzak en kussensloop, zeil- of regenkleding, handdoeken, toiletspullen, voldoende warme kleding, schoenen met antislipzool, zonnebrandolie, een pet, laarzen en zakgeld. Wanneer uw kind in een zwaardboot (Laser pico, RS Feva of Laser vago) vaart, is het handig om waterschoenen en een wetsuit mee te nemen. Het is verstandig om de tassen etc. te merken of van naam te voorzien.

Kan ik een linnenpakket afnemen?
Jazeker! Tegen betaling van € 16,- kunt u een linnenpakket bij ons reserveren. Dit pakket bevat een dekbed, een onderlaken, een hoeslaken en een kussensloop.

Hoeveel cursisten heeft een instructeur in zijn groep?
Ons streven is om met maximaal 4 cursisten per instructeur te werken. Dit geldt voor alle boottypen. Vaak zijn er zelfs meer instructeurs aanwezig! Bij de Valk zit de instructeur in de boot, bij de kleinere boten vaart de instructeur mee in een motorboot.

Zijn er zwemvesten en wetsuits aanwezig?
Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit! Uiteraard mag uw kind een eigen zwemvest of wetsuit meenemen, maar wij beschikken op onze zeilschool over voldoende exemplaren. Indien uw voorkeur uitgaat naar een eigen zwemvest of wetsuit, let er dan wel op dat u deze voorziet van de naam van uw kind.

Moet mijn kind zakgeld meenemen?
In principe is dit niet nodig. Echter, het is voor uw kind misschien wel leuk om in een dorpje een frietje te eten of om een ansichtkaartje te kopen.

Hoe zit het met de bootindeling? Zitten ze iedere dag bij elkaar? Hebben ze iedere dag dezelfde instructeur?
Om iedereen kennis met elkaar te laten maken, wordt zo veel mogelijk gewisseld. Uiteraard houden we wel rekening met het niveau van de deelnemers, maar ons streven is om zoveel mogelijk te rouleren. Dit geldt zowel voor de cursisten als voor de instructeurs.

Mijn kind heeft een allergie. Wordt hier rekening mee gehouden?
Wanneer u dit tijdig aangeeft, houden wij hier uiteraard rekening mee. Meld dit voor de zekerheid nog even bij aankomst, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Hoe laat begint/eindigt het zeilkamp?
Ieder zeilkamp start op zondag om 14.00 uur. Op zaterdag om 12.00 uur is het admiraalzeilen,  waarna om 13.00 uur de diploma uitreiking plaatsvindt.

Kan ik mijn kind al opgeven voor het reünieweekend?
Er zijn op dit moment nog voldoende plaatsen beschikbaar.

Is het verstandig dat mijn kind een mobiele telefoon meeneemt?
Dit is niet nodig. Op de zeilschool is een vaste telefoon aanwezig (nummer 0514-602728). Mocht u uw kind wel een mobiel mee willen geven, dan is het aan te bevelen om deze mobiel te voorzien van een naam. Bij aankomst worden mobiele telefoons door ons ingenomen (dit geldt alleen voor jongerenweken), zodat ze deze niet kwijt kunnen raken. Wanneer uw kind wil bellen, kan hij/zij de telefoon ophalen en deze na het bellen weer terugbrengen.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?
De algemene voorwaarden zijn hier te downloaden: Algemene voorwaarden Hiswa vaarscholen

Kan ik mijn kind nog voor alle weken en ieder type boot opgeven?
Neem een kijkje bij data en beschikbaarheid. Hier kunt u zien welke boten er nog beschikbaar zijn.

Welke boeken worden aanbevolen?
Voor het CWO 3 diploma voor kielboten  (valken) bevelen wij ‘Het zeilboek’ aan. Voor de zwaardboten CWO 3  (laser pico, laser en vago) het ‘Laser handboek’ van Paul Goodison.

 

Zeg, kom jij ook deze zomer?

Boek dan hier jouw zeilweek!